Rinoplasti ( Burun ) Estetiği
Burun, ilk bakışta şekli ve duruşu ile yüzün ifadesini doğrudan etkileyen, estetik açıdan son derece önemli bir organdır. Rinoplasti sadece estetik amaçlı yapılır ve septorinoplasti burun estetiği ile birlikte nefes alma zorluklarını iyileştirmek için yapılır.
Ri̇noplasti̇ Neden Yapilir?
Burun sırtındaki belirgin kemer, geniş burun kemiği tabanı, burun sırtındaki eğrilik ve eğrilik, burun ucunun genişliği, sarkması veya sarkması, burun deliklerinin genişliği gibi problemler estetik burun ameliyatı sonrasında düzeltilebilir. . Ayrıca hava yolunu tıkayan septum eğrilikleri, burun eti büyümeleri (burun eti), hava akışını azaltan problemler de bu müdahale ile tedavi edilebilir.
Rinoplastide cilt kalınlığı sonuçları etkileyebilir. Çok kalın ve yağlı ciltlerde ameliyattan sonra cildin esnekliği azalacağından ödemin azalması daha fazla zaman alır. Burun ameliyatları kapalı ve açık olmak üzere iki yaklaşımla yapılabilmektedir.
Ri̇noplasti̇ Nasil Yapilir?
Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2-3 saat sürer. Hastanın burun yapısına göre açık veya kapalı rinoplasti yapılabilir. Piezo, ameliyat sırasında burun kemiğine şekil vermek için kullanılabilir.
Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?
Ameliyat sonrası göz altı ve burun çevresinde morluklar ve şişlikler hem hastaya hem de kullanılan cerrahi tekniğe bağlı olabilir. Burun estetiği ameliyatında kullanılan tamponlar ameliyattan 2-5 gün sonra çıkarılır. Septorinoplasti ameliyatında yerleştirilen pedler, düzeltilmiş ve yeniden konumlandırılmış septumu desteklemek, kanamayı kontrol altına almak ve pozisyonu korumak için 5-7 gün sonra çıkarılabilir. Kullanılan tamponların hava yolunu açık tutan geçişleri vardır. Solunum yolları kapanmadığı sürece burun solunumu devam eder.
Ameliyat yaklaşık iki saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Rinoplasti ameliyatının ana sonuçları postoperatif erken dönemde görülür.
Hasta kanamayı önlemek için kan basıncını sabit ve düşük tutmalıdır.
Tam nihai sonucun gözlemlenmesi 1 yıl sonra görülebilir ve bu birkaç faktöre bağlıdır. Bunlar kullanılan cerrahi teknik, kemiklere müdahale edilip edilmemesi, ameliyat sonrası uygun pozisyonda ameliyat sonrası istirahat gerekliliği, etkili bandajlama gibi kontrol edilebilir faktörler olabileceği gibi hastanın cildinin kalınlığı da kontrol edilebilir.