Ameliyatlı Yüz Estetiği

Medikal estetik ile giderilmesi mümkün olmayan düzeydeki kırışıklık ve deri sarkmalarını gidermeye yönelik yapılan ameliyatlardır.

Yüz Ve Boyun Germe Ameli̇yatları Nelerdi̇r ?

Zamanla yüzümüzdeki deri ve kemik dokularındaki hacim kaybına bağlı olarak yerçekimi etkisiyle çene ve boyun bölgesinde doku birikmesi görülebilir. Yüz germe ameliyatları ile gevşek dokular kaldırılabilir. Kişinin yüz tipine göre MAC lift, Extended lift, High Smas, SubSmas, Kompozit Yüz Germe gibi farklı cerrahi teknikler uygulanabilir. Kişiye uygun yaklaşımın belirlenmesi önemlidir.

Yüz Ve Boyun Germe Neden Gerçekleşti̇ri̇li̇r?

Yaşlanma, güneş hasarı ve diğer etkenlere bağlı olarak zamanla derin kırışıklıklar, hacim kaybı ve ayrıca sarkmalar meydana gelebilir. Daha genç ve tazelenmiş, konturlu ve belirgin yüz hatlarına sahip olmak için yüz ve boyun germe ameliyatları yapılmaktadır. Hastanın ihtiyacına göre kombine veya ayrı ayrı yapılabilirler.

Yüz Germe Nasıl Yapılır ?

Klasik yüz germede kulağın üst kısmından kulağın önüne kadar bir kesi yapılır ve saçlı deride sonlanır. Yüzün dokuları gevşetilir ve gevşek yapılar yukarıdaki dokulara asılır ve fazla deri çıkarılır. Fasiyal sinirlerin yoğun olduğu bu bölgede fasiyal sinirlere yakın çalıştığı için geçici veya çok nadiren kalıcı sinir hasarı meydana gelebilir.

Operasyon genel anestezi altında yapılır. Ortalama 6-8 saat sürebilir. Yüz germe tek başına veya boyun germe ile birlikte uygulanabilir. Ayrıca burun estetiği, kaş kaldırma, alın germe, dermabrazyon, göz kapağı estetiği, dudak estetiği yüz germe ile senkronize olarak uygulanabilmektedir.

Ameli̇yat Sonrası Süreç Nasıldır?

Ameliyattan sonra özel yüz korsesi giyilir. İlk günlerde hafif ağrı, şişlik ve morluk olabilir. Ameliyattan sonra 1 gün hastanede yatış gereklidir. Ameliyattan sonraki 1. veya 2. gün drenler alınır. 2. veya 3. gün kişi saçını yıkayabilir, 5. gün tüm dikişler alınabilir. Yüzde ödem olabilir, şişlik oluşabilir ve ödeme bağlı his kaybı gelişebilir, bunlar zamanla kaybolur. Ameliyat sonrası asimetri, uzun sürede iyileşen ödem, kanama, enfeksiyon, yara açılması ve belirgin izler gibi riskler vardır. Bu riskleri azaltmak için gerekli tüm önlemler alınır. İlk 2 ay ağır egzersiz, sauna ve güneşlenme önerilmez. Tam iyileşme 3-6 ay sürebilir.

Yüz Ve Boyun Germe Ameli̇yati

Yüz germe ameliyatları ile yüzdeki gevşek cilt dokusunun kaldırılması amaçlanır. Kişinin yüz tipine göre MAC lift, Extended lift, High Smas, SubSmas, Kompozit Yüz Germe gibi farklı cerrahi teknikler uygulanabilir.

Gıdı Estetiği

Gıdı bölgesindeki yağlanmalara bağlı olarak sarkık bir görünüm olabilir. İleride deride gevşeklik ve boyunda sarkma gelişebilir. Bu sorunu tedavi etmek için farklı teknikler vardır.

Gıdı Estetiği Neden Yapılır ?

Gıdıdaki fazla yağların alınması ve kişiye belirli bir çene hatlarının verilmesi için gıdı ameliyatı yapılır.

Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır ?

Hastanın durumuna göre tedavi tekniğine karar verilebilir. Hasta sadece yağ birikiminden şikayet ediyorsa, yağı eritmek ve cilt sıkılaştırma için ultrason veya radyofrekans destekli cihazlar kullanılabilir. Daha belirgin yağlanma sorunu olan hastalar için lazer liposuction ameliyatı yapılabilir. İleri düzeyde yağ birikiminde germe, kas restorasyonu ve liposuction birlikte kombine edilebilir. Uygun olan adaylar mezoterapi, iple germe gibi tedaviler yaptırabilir. Yaşlanmaya bağlı olarak boyunda oluşan kırışıklıkların tedavisi için botoks uygulanır.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Hastaların ameliyattan sonra yaklaşık 2-3 hafta yüz korsesi takmaları gerekmektedir.

İşlem sonrasında hastanın ağrısı varsa ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Sonuçlar ameliyattan sonra görülecektir, nihai sonuçlar şişlik azaldıktan sonra açıkça görülebilir.

Kepçe Kulak Ameli̇yati Neden Yapılır?

Kulak kepçesinin normalden büyük olması, kulak kıvrımlarındaki gelişim bozuklukları, kulak arkasında büyük kıkırdak olması, kulağın saçlı deriye açısının geniş olması gibi sorunlar özellikle çocukluk döneminde olumsuz psikolojik ve sosyal etkilere neden olabilmektedir.

Kepçe kulak deformitesi en çok gözlenen kulak şekli deformitesidir. Kepçe kulak deformitesi ortalama %5 oranında görülür. Genetik aktarımla meydana gelebilir.

Kulak Cerrahi̇si̇ Nasıl Yapılır ?

Kulak estetiği; Kulak arkasından yapılan kesi ile kulak kıkırdaklarına ulaşılıp kalıcı dikişlerle şekillendirilerek uygulanır. Kulak kıkırdağında anormal büyüme varsa kıkırdak küçültülebilir. Kulak kıvrımları oluşmamış kişilerde kıvrımlar yeniden yapılandırılır. Kulak estetiği sonrası ilk günlerde ödem ve morluk olması normaldir. Günler içinde kulağın görünümü iyileşir. İlk başta pansuman etkisiyle yapışmış gibi görünen kulak kepçesi zamanla 1-2 mm açılır ve son şekline ulaşır. Tam sonuç 3-6 ayda gözlenir.

Bu tür ameliyatlar genellikle çocuklarda genel anestezi altında yapılır ve yetişkinlerde yaklaşık 1.5-2 saat sürer; lokal anestezi altında yapılabilir. Hastanın genel anestezi ihtiyacı varsa bir gece hastanede yatış gerekir, lokal anestezi ile yapılan uygulamalarda genellikle yatış düşünülmez. Kepçe kulak ameliyatından sonra kullanılan teknik veya hastanın kulak yapısı nedeniyle vakaların %2-5’inde dikişler kendiliğinden açılabilir. Açılması durumunda tekrar tamir edilir. Nadiren kanama gibi riskler görülebilir. Operasyon sonrası minör stenoz, düzeltme reaksiyonu, deformite, asimetri ve tekrar açılma gibi riskler vardır ancak cerrahi tekniklerle bu riskler en aza indirilmektedir. Unutulmamalıdır ki her insanın kıkırdak yapısı farklıdır.

Ameli̇yat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Operasyon sonrası ağrı oluşursa bu ağrılar ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Ameliyattan sonraki ilk iki hafta hastanın gece ve gündüz kulakları saran ve operasyon sonrası verilecek olan bandı takması gerekir, diğer iki hafta ise sadece geceleri kullanılması önerilir.

Kepçe Kulak Ameliyatı

Kulak estetiği, kulak şekli bozukluklarını gidermek veya kepçe kulakların düzeltilmesi için yapılan bir ameliyattır.
Kulak gelişiminin tamamlandığı 6 yaşından itibaren kulak estetiği uygulanabilir.

Göz Kapağı ( BLEPHAROPLASTY ) Ameliyatı

Blefaroplasti üst göz kapaklarındaki fazla derinin alınması işlemidir.

Hastaya tazelenmiş genç bir görünüm kazandırmak için göz kapağı veya yağ cebindeki fazla deriyi çıkarmak için yapılan bir ameliyattır.

Göz Kapağı Ameli̇yatları Neden Yapılır ?

Yaşla birlikte yaşlanmanın etkileri göz çevresindeki tüm yapılarda görülmeye başlar. Kırışıklıklar, üst göz kapağında deri fazlalığı, alt göz kapağında torbalanma, orta yüzü aşağı çekme ve göz altında halka görünümü, genel olarak ortaya çıkan problemlerdir. Yaşlanma dışında tiroid, karaciğer rahatsızlıkları veya şeker hastalığı göz çevresinde deformasyonlara neden olabilir. Bu durumda öncelikle herhangi bir hastalık olup olmadığını görmek için göz hastalıkları konsültasyonu istenebilir.

Göz Kapağı Ameli̇yatları Nasıl Yapılır ?

Göz çevresi estetiği uygulamalarında işlemler genellikle lokal anestezi altında yapılır. Ameliyat öncesi gerekli kan testleri yapılır. Ameliyatlar genellikle 1-2 saat kadar sürer, hastanede yatış gerekmez. Ameliyattan sonra kişinin görme fonksiyonlarını etkilemeyen göz çevresine bantlarından oluşan bir pansuman yapılır.

 

Üst göz kapağı için;

Üst göz kapağındaki fazla deri cerrahi olarak çıkarılır. Göz kapağı düşüklüğü varsa veya pitozis düzeltilebilir, kaş düşüklüğü varsa kaş kaldırma veya şakak germe kombine edilebilir, hasta üst göz kapağında daha yenilenmiş görünüm isterse mikro yağ enjeksiyonu yapılabilir. İz göz kapağı katlantısında kalacak şekilde planlanır.

 

Alt göz kapağı ameliyatı için;

Alt göz kapağında torbalanmaya neden olan yağ birikim yeri, göz altına veya yanak bölgesine gerdirilerek torbalanma düzeltilir. Orta yüz germe ile alt göz kapağı kombine edilirse daha etkili bir sonuç elde edilir. Alt göz kapağında kesi kirpiklerin 2 mm altına olacak şekilde planlanır. Göz çevresi estetiği uygulamalarında işlemler genellikle lokal anestezi altında yapılır. Ameliyat öncesi gerekli kan testleri yapılır. Ameliyatlar genellikle 1-2 saat kadar sürer, hastanede yatış gerekmez. Ameliyattan sonra kişinin görme fonksiyonlarını etkilemeyen göz çevresine bantlarından oluşan bir pansuman yapılır.

Ameli̇yat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Ameliyattan sonra kişinin görme fonksiyonlarını etkilemeyen göz çevresine bantlarından oluşan bir pansuman yapılır. Göz kapaklarında sıkışma hissi, şişlik ve hafif morarma olabilir. İlk gün buz uygulanabilir. Ödem/şişlik oluşumunu azaltmak için yüksek yastıkla yatılması tavsiye edilir. Işığa hassasiyet olabilir, bir iki gün güneş gözlüğü kullanılması tavsiye edilir. Antibiyotik, ağrı kesici ve göz damlası reçete edilir ve düzenli kullanılması istenir. Hastalar 7-10 gün içinde normal hayatlarına dönebilirler.

Kaş Kaldırma Neden Yapılır ?

Kaş kaldırma, kişinin kaşlarının düşük ve düşük olduğu, yorgun ya da üzgün bir görünüm verebileceği durumlarda yapılır. Ayrıca alın kırışıklıkları için de bir çözümdür. Bu durumlarda kaş kaldırma işlemi yapılmalıdır.

Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1-1,5 saat sürer. Kaş kaldırma ameliyatı 1 gece hastanede kalmayı gerektirir.
Kaş kaldırma ameliyatında kaş altındaki dokular şakak bölgesindeki kaslara asılır, kesi hattından saç çizgisine yerleştirilir. Kesi çizgisi saç çizgisine yerleştirildiği için zamanla daha az görünür olacaktır.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Kaş kaldırma ameliyatından sonra kesi hattı steristriplerle kapatılır ve günlük pansuman bakımı gerektirmez. Şeritler kuru tutulmalı ve hastalar ameliyat sonrası 2 hafta yüz korsesi giymelidir.

Kaş Kaldırma Ameliyatı

Kaş kaldırma, kaşları kaldırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir.

Fox Eye Ameliyatı

Fox Eye, gözün dış köşe kısımlarını kaldırmak veya yeniden konumlandırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir.

Fox Eye Neden Yapılır ?

Günümüzde değişen güzellik trendlerinin bir sonucu olarak tilki gözü oldukça popülerdir, gözleri çekik hale getirmek ve badem veya fox eye görünümüne sahip olmak için yapılan işlemdir.

Fox Eye İşlemi Nasıl Yapılır?

Fox Eye ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 2-2,5 saat sürer. Fox Eye ameliyatı 1 gece hastanede kalmayı gerektirir.
Fox Eye ameliyatında alt göz kapağının dış köşeleri nazikçe kaldırılır ve alın derisi hafifçe yukarı kaldırılır.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Ameliyattan bir hafta sonra kesiler steristriplerle kapatılır ve şeritler çıkarılır.
Hastalar kesi bölgesini kuru ve temiz tutmalıdır.
Kesi hattı direkt güneşten kaçınılmalıdır.

Lip lift işlemi neden yapılır ?

Yaşla birlikte burun ve dudak arasındaki boşluk artar ve bu da dudakların daha ince görünmesine neden olabilir. Dudak dolgusunun yeterli olmadığı ve beklenen sonucu verdiği bazı durumlarda, daha dolgun bir üst dudağa sahip olmak için lip lift yapılır.

Lip lift nasıl yapılır?

Lip lift lokal anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. Üst dudak ile burun arasında ince bir deri tabakası çıkarılır. Burun ve üst kaldırma arasındaki boşluk azalır. Üst dudak kaldırılır ve bu şekilde hasta daha belirgin dudak hatlarına sahip olur.

Amliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Hastalarda hafif bir ağrı olabilir ve bu ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. İnsizyon hattı steril şeritlerle kapatılır ve direkt güneş ışığından kaçınılmalıdır. Lip lift hastanede kalmayı gerektirmez. Genellikle dudak kaldırma işleminden 5 gün sonra dikişler alınır.

Lip Lift Ameliyatı

Lip lift, burun ile dudak arasındaki boşluğu azaltmak için yapılan bir işlemdir. İşlem pembe doku miktarını artırarak üst dudağın daha dolgun görünmesini sağlar.

Bichectomy

Bichectomy, yanaklardan yağ alama yani bukkal pedlerin çıkarılması olarak açıklanabilir.

Bişektomi işlemi neden yapılır?

Bazı kişilerde ince olmasına rağmen yuvarlak bir yüz yapısı olabilir. Bişektomi işlemi yüze belirginlik kazandırmak ve daha ince bir yüz yapısına sahip olmak için iyi bir çözüm olabilir.

Bişektomi işlemi nasıl yapılır?

Bişektomi işlemi lokal anestezi altında yapılır ve hastanede kalmayı gerektirmez. Ağız içinde açılan 1 cm lik kesilerden yanaklardaki yağ yastıkçıkları alınır.
İşlem yaklaşık 40-60 dakika sürer.

Amliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Dikişler ağız içine yerleştirildiği için hastaların işlemden sonra bir hafta boyunca yumuşak ve sıvı gıdalar tüketmeleri ve ağız hijyenine dikkat etmeleri gerekmektedir. İlk iki hafta hastada şişlik veya morluk olabilir, genellikle işlemden 2 ay sonra şişlik azalır. Bir yıl sonra hastalar nihai sonuçlarını görebilirler.

Gamze Estetiği Neden Yapılır?

Gamzeler birçok kişiye çekici gelebilir, bu nedenle doğal bir gamzesi olmayan ve olmasını isteyen hastalar gamze estetiği yaptırabilir.

Gamze Esteiği Nasıl Yapılır?

Gamze estetiği ameliyatı lokal anestezi altında yapılır ve hastanede kalmayı gerektirmez. Dimpleplasty ameliyatı yanak kası ve yağ dokusunun küçük bir parçasının çıkarılmasıyla yapılır. Kesi çizgileri ağız içine yerleştirilir.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıldır ?

Dikişler ağız içinde olduğundan enfeksiyon riskini azaltmak için ağız hijyeni gerektirir. Ameliyat sonrası ilk hafta hastaların sıvı/yumuşak gıdalarla beslenmesi gerekir.

Gamze Estetiği

Yanaklarda gamze oluşturmak için yapılan cerrahi bir müdahaledir.

Size en uygun tedavi yöntemlerini öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

Bize Ulaşın

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim. Tüm sorularınız için iş günlerinde 24 saat içinde yanıtlamaya çalışıyoruz.