Medikal Estetik

Yüzeysel kırışıklıkları, ciltteki lekelenmeleri ve belli cilt problemlerini aynı zamanda yüzde belli bir düzeyde olan sarkmanın giderilmesini amaçlayan, uygulama süresi kısa ve kolay olan ameliyatsız estetik uygulamalardır.

Botoks işlemi neden uygulanmalıdır?

Daha genç bir görünüm elde etmek için kırışıklıkların görünümünü azaltmak için botoks uygulaması yapılmalıdır.

Botoks nasıl uygulanır?

Her enjeksiyon çok hafif ağrıya neden olabilir ancak botoks enjeksiyonları için kullanılan iğneler çok küçüktür, bu nedenle ağrı genellikle minimum düzeydedir. Enjeksiyondan 10-20 dakika önce uygulanan topikal anestezik krem ​​ağrıyı azaltacaktır. İşlem sırasında soğuk kompres ile rahatsızlık en aza indirilebilir.

Botoks uygulaması sonrası süreç;

İşlemden hemen sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Botoks uygulamasından sonraki ilk günlerde başın aşağı indirilmemesi ve 3 gün sauna veya banyo yapılmaması önerilir. Botoks uygulanan bölgelerde işlemden birkaç gün sonra kaybolan hafif morluk ve kızarıklık oluşabilir.

Genel Bilgiler

Botoks uygulamasından önce;

Kan inceltici alıyorsanız, kanama veya morarma riskini azaltmak için Botoks yaptırmadan birkaç gün önce bu ilacı almayı bırakmanız gerekebilir. Ayrıca kas gevşetici, uyku hapı veya alerji ilacı alıyorsanız doktorunuzu bilgilendirin.

Etkisi 4-6 ay sürer. Bu süre sonunda işlem tekrarlanmalıdır. Botoksun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişiklik gösterecektir. Bazı faktörler süreyi 6 ay veya daha fazla uzatabilirken, bazı faktörler 3 ay ile sınırlandırılmasına neden olabilir. Bu faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşınız: Yaşlı insanlarda kas tonusu azaldığından, gençlerden daha sık tekrar gerekebilir.
  • Yüz yapınız ve yüz ifadelerinizi ne sıklıkla kullandığınız
  • Sigara içmek
  • Beslenme ve diyet
  • Güneşlenme sıklığı

Tekrarlanan Botox uygulamaları bazı kişilerde daha uzun süreli etki sağlarken, bazı kişilerde ilaca direnç gelişebilir ve daha sık Botoks ihtiyacı olabilir.

Botoks Uygulaması

Botox, yüzeysel kırışıklıkları yüksek oranda gideren ve derin kırışıklıkların görünümünü hafifleten bir uygulamadır

Dolgu Uygulaması

Hyaluronik asit dolgu maddeleri, ameliyatsız ve kolay uygulanabilmeleri nedeniyle tüm dünyada oldukça popüler olan yüz dolgu maddelerinin en çok tercih edilen çeşididir.

Dolgu maddeleri neden kullanılır?

Tüm yüze, dudaklara, boyun ve dekolte bölgesine ve ellere uygulanabilen hyaluronik asit dolgu maddeleri en çok dudak dolgunlaştırma, elmacık kemikleri, şakaklar ve çene çizgisini belirginleştirme, yüzdeki ince kırışıklıkları gidermede tercih edilir. Rinoplasti sonrası küçük düzeltmeler için veya ameliyat düşünmeyen uygun kişilerde burnu şekillendirmek için uygulanabilir. Göz altı oluğunun derinliğini azaltmada kişilere göre değişmekle birlikte tek başına veya mezoterapi ile birlikte uygulanabilir. Dolguların ayrıca cildi nemlendirme özelliği vardır.

Dolgular nasıl uygulanır?

İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer ve sonrasında hasta hemen günlük hayatına dönebilir. Uygulama öncesi lokal olarak uygulanan anestezik kremler işlem sırasında ağrıyı önlemek için uygulanır. Çok ince bir iğne kullanılarak dolgu ihtiyacı olan bölgeye verilir. İşlem sonrasında hasta günlük hayatına dönebilir.Hyaluronik asit dolgunun etkisi 9-12 ay arasında sürer ve istenilen görünüm doğrultusunda işlemin tekrarlanması önerilir.Tüm medikal uygulamalarda olduğu gibi dolgu uygulamalarında da komplikasyon riskleri bulunmaktadır. Nadir de olsa enfeksiyon, alerjik yanıt, granülomatöz reaksiyon ve bölgesel dolaşım sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle uygulamaların deneyimli hekimler tarafından yapılması çok önemlidir.

Genel Bilgiler

Hyaluronik asit dolguların çok tercih edilmesinin nedeni, vücutta doğal olarak bulunan bir maddeye eşdeğer bir maddeden üretildikleri için yan etkilerinin çok düşük olmasıdır. Ayrıca kısa işlem süresi, daha doğal görünüm ve gerektiğinde eriyebilme özelliği de avantajları arasındadır.

Geçmişte dolgu işlemi için kullanılan maddeler hastalarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ancak kişinin kendi vücudundan elde edilen hyaluronik asit dolgularında ve yağ dolgularında bu durum neredeyse ortadan kalkmıştır. Uygulama sonrasında kızarıklık, şişlik, hafif morluklar oluşabilir.

Mezoterapi tedavisi nedir?

Kan dolaşımını düzenleyerek destek sağlamak için farmasötik preparatların, vitaminlerin ve diğer bileşenlerin mikro enjeksiyonlarının kullanıldığı, kollajen ve elastin yapılarının uyarılmasına olanak sağlayan, ameliyatsız, cerrahi olmayan bir tedavi tekniğidir.

Mezoterapi tedavisi neden yapılır?

Ameliyatsız bölgesel yenilenme, canlandırma, nemlendirme, yüzeysel dolgunluk, sıkılaştırma, leke tedavisi ve yara izi tedavisinin yanı sıra uygun kişilerde saç dökülmesini önlemek ve saça güç kazandırmak için tercih edilir. Mezoterapi özellikle cildin orta tabakasına uygulanır.

Mezoterapi işlemi nasıl yapılır?

İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer ve sonrasında hasta günlük hayatına dönebilir. İşlem sırasında ağrı olmaması için uygulama öncesi lokal anestezik kremler sürülür, ancak bunlar zorunlu değildir. İşlem sırasında enzimler, amino asitler, vitaminler ve minerallerden oluşan kombinasyonlar doğrudan veya bir cihaz kullanılarak çok ince iğneler kullanılarak uygulama bölgesine verilir. Hasta işlemden hemen sonra günlük yaşamına dönebilir. Uygulanacak doz ve kaç seansa ihtiyaç duyulacağı bölgeye ve hastanın ihtiyacına göre karar verilebilir. Yüz, saç, cilt lekesi ve selülit mezoterapisi olarak kategorize edilebilir.

Mezoterapi Uygulamaları

Mezoterapi ciltte yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan etkilerin yok edilmesini sağlar.

Size en uygun tedavi yöntemlerini öğrenmek için bizimle iletişime geçin.

Bize Ulaşın

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle iletişime geçelim. Tüm sorularınız için iş günlerinde 24 saat içinde yanıtlamaya çalışıyoruz.